BMW on yksi maailman suosituimmista automerkeistä

BMW eli Bayerische Motoren Werke AG on saksalainen yritys, joka tunnetaan erityisesti autoistaan, vaikka yritys toki valmistaa myös paljon muita tuotteita. Autojen lisäksi BMW-tuotteisiin kuuluu muun muassa lentokoneiden moottoreita, moottoripyöriä, sekä moottoriurheiluun liittyviä varusteita, kuten motocross kypärät ja suojapuvut. Yrityksen liikevaihto on yli 50 miljardia ja se on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä.

Yli 100 vuotta vanha autovalmistaja

BMW:n historia ulottuu jopa vuoteen 1913, kun saksalainen Karl Rapp perusti yrityksen, joka valmisti lentokoneiden moottoreita. Yritys ei sellaisenaan kestänyt kuitenkaan enää pitkään samanlaisena ja Karl Rapp lähti yrityksestä jo parin vuoden kuluttua. BMW:n alkuperäinen nimi oli Rapp-Motorenwerke GmbH ja se vaihdettiin Bayerische Motoren Werke AG:ksi vuonna 1917, kun Karl Rapp oli jo lähtenyt yrityksestä.

BMW:n logo on helppo tunnistaa. Siinä on ympyrän sisällä sinivalkoinen ruudukko ja yläpuolella teksti BMW. Logo on saanut ulkonäkönsä Baijerin osavaltion vaakunasta, joten se muistuttaa vahvasti yhtiön alkutaipaleesta.

Arkeen sopiva, urheilullinen auto

BMW:t mielletään usein urheiluautoiksi, jotka sopivat erityisesti hurjapäisille kuskeille. Kovaa autolla toki pääseekin, mutta kyseessä on melko monipuolinen auto, joka on myös Suomen olosuhteissa hyvinkin käyttökelpoinen. BMW on myös erittäin suosittu automerkki ympäri maailman ja tämä ilmenee myös Suomessa, jossa se hyvinkin usein löytyy viiden kärjestä niiltä listoilta, joissa on lajiteltu Suomen suosituimmat ja hyvämaineisimmat autot.

Hintansa puolesta BMW ei ole sieltä halvimmasta päästä, mutta ei kuulu toisaalta myöskään kalleimpien autojen joukkoon. Lisäksi BMW:ltä on luonnollisesti saatavilla useita eri malleja, jotka soveltuvat eri autoilijoiden tarpeisiin. Autoilija voi valita muun muassa hybridin, citymaasturin tai urheilullisen 7-sarjan mallin. Yhtenä harvoista valmistajista, BMW tekee lähes ainoastaan takavetoisia automalleja, vaikka nelivetojakin toki löytyy. BMW-autojen moottorit eivät myöskään ole V6 moottoreita, kuten monen muun valmistajan. Sen sijaan moottorit on BMW:n autoissa sijoitettu riviin.

Erilaisia BMW-malleja

Niin sanotut perinteiset BMW:t on jaettu sarjoihin 1-7, joista 1 on BMW:n pienin ja edullisin automalli. Sarjoissa taso nousee numeron myötä, esimerkiksi 3 on ylempään keskiluokkaan sijoittuva mallisto. BMW:n mallistosta juuri 3-sarja on kaikkein myydyin, sillä se on vielä hinnaltaan kohtuullinen, mutta kuitenkin ominaisuuksiltaan laadukas. 7-sarjan BMW on niin sanottu huippumalli, josta on saatavilla myös turboahdetulla dieselmoottorilla valmistettuja versioita.

3-sarjan jälkeen myydyin sarja on BMW:n 5-sarja. Tähän kuuluu muun muassa BMW M5, joka on erittäin suosittu huolimatta korkeahkosta hinnastaan. BMW M5 on saatavilla nelivetona, joka saattaa olla takavetoisiin autoihin tottuneille kuskeille aluksi hankalaa, mutta pienen totuttelun jälkeen M5 tuntuu kulkevan todella vakaasti. Lisäksi M5:n uusin versio muuttuu pelkällä napin painalluksella takavetoiseksi, mikä onkin todella mainio tekninen innovaatio.

BMW:stä on olemassa myös 8-sarja, jota valmistettiin vuonna 1989-1999 ja jälleen 2018. 8-sarjan malli toimii jatkona 6-sarjalle. BMW G15 kuuluu tähän sarjaan.

BMW:n suosio perustuu auton hyvään laatuun ja luotettavuuteen

BMW pysyy kestosuosikkina jatkuvasti ja sen suosio perustuu moneen eri seikkaan, kuten hyvään ja vakaaseen laatuun. Tämän lisäksi BMW:n kehittäjät haluavat pysyä ajan hermolla, ja tekevät jatkuvaa kehitystyötä pitääkseen mallinsa innovatiivisina ja mielenkiintoisina. BMW:n johtajat eivät halua kuluttajien kyllästyvän heille tärkeään brändiin.