Oman autotallin uudistaminen ja varustelu

Auto on kätevä arjen menopeli ja lähes välttämättömyys monelle. Autoa käytetään töihin kulkiessa, mutta myös kauppareissuilla, harrastuksiin mennessä kuin lomamatkoillakin. Auto löytyy siis varsin monen talon pihasta. Useilla ihmisillä on myös autoaan varten erillinen autotalli, joka suojaa autoa säiden vaihteluilta. Onhan auto yleensä varsin kallis sijoitus, joten moni haluaa pitää autostaan mahdollisimman hyvää huolta. Jos omasta pihasta löytyy autotalli, niin minkälainen varustelu tallissa kannattaa pitää? Voiko autoa erimerkiksi huoltaa omassa autotallissa? Tässä artikkelissa annamme hyviä vinkkejä miten omaa autotalliaan voi muokata ja mitä tarvikkeita autotallista olisi hyvä löytyä, jotta se palvelisi autoilijaa parhaiten.

Autotallin tarvikkeet

Monelle autotalli toimii pelkkänä varastona, jossa on sekalaista tavaraa aina rikkinäisestä kahvinkeittimestä vanhoihin valokuviin. Jos autotalliaan muokkaa tarpeisiin sopivaksi, siitä voi saada paljon enemmän hyötyä. Tallin seinustalle kannattaa laittaa jonkinlainen hylly tavaroiden säilytystä varten. Sen voi joko ostaa valmiina, tai sitten rakentaa itse. Esimerkiksi Byggmax tarjoaa hyviä rakennustarvikkeita tähän tarkoitukseen. Hyllyn voi tehdä joko puusta tai metallista, jos on tarkoitus säilyttää hieman painavampia tavaroita.

Autotalli voi olla hyvä paikka tehdä autolle pientä huoltoa, auton pesua ja siivousta, joten niihin tarvittavia tavaroita kannattaa säilyttää tallissa. Varusteluun kannattaa sisällyttää ainakin jokin yleispuhdistusaine sekä siivousliinoja. Näillä voi helposti pitää huolta auton sisätiloista. Myös lasinpesunestettä kannattaa pitää valmiina, jotta sitä voi lisätä aina kun se on loppumassa. Jos sinulla on vaikkapa vanha mutta vielä toimiva imuri, sitä voi säilyttää autotallissa ja käyttää auton sisätilojen imurointiin.

Jos osaa huoltaa autoaan enemmänkin, voi hankkia oman kaapin tai hyllyn auton muille nesteille ja tarvikkeille. Esimerkiksi jäähdytysnestettä ja öljyä voi pitää varalla. Myös auton huoltoon tarvittavia työkaluja kannattaa säilyttää autotallissa, jolloin ne ovat helposti saatavilla aina silloin kun tarvitsee. Voit ostaa joko oman työkalukaapin tai jos olet kätevä käsistäsi, voit rakentaa sellaisen itsekin.