Suositut jenkkiautot herättävät ihastusta

Minkälaisista autoista sinä pidät? Tiedätkö, että monien autofanien suosikkeja ovat niin sanotut jenkkiautot. Jenkkiautojen parissa puuhastelu tarjoaa harrastajilleen paitsi mukavaa ajanvietettä, mutta se voi myös olla taloudellisesti klassikkoautona erittäin kullanarvoinen sijoitus. Jenkkiautojen vannoutunut harrastaja ei vain ihaile ajoneuvoaan päivästä toiseen, vaan myös ajelee sillä ja rakentaa autoaan. Jenkkiautojen harrastaja käy myös vuosittain monissa kokoontumisajoissa, eli jenkkiautojen cruising-tapahtumissa. Harrastajien keskuudessa suosituimpia ovat 1960-1970 luvuilta olevat tyylikkäät menopelit. Jenkkiautojen cruising-tapahtumaan lähdetään viihtymään ja tapaamaan muita saman alan harrastajia. Toisinaan kokonaiset autoseurueet ihastuttavat yleisöä ja satunnaisia kulkijoita.

Ajoneuvon arvoa ja hintaa määrittävät monet seikat

Laatutuote on aina laatutuote, joka säilyttää arvonsa vuosikymmenestä toiseen. Jenkkiauton arvoa määrittävät sen tunnettuus maailmalla, ajoneuvon merkki- ja malli, alkuperäisyys ja moottori. Jenkkiautot hurmaavat monia myös todella upeilla valkosivurenkaillaan ja kromivanteillaan, eli yksityiskohdat ovat aina erittäin tärkeitä.

Jenkkiautojen arvon säilyttäminen vaatii omistajaltaan sekä aikaa että rahaa. Aikaa voi saada useinkin järjestymään, mutta nykyajan työelämä saattaa joskus tehdä rahallisesti tiukkaa. Säästöjä ei aina tarpeeksi ole, joten voisiko joskus tilanteen niin vaatiessa ajatella lainan ottamista? Tiesitkö. että nykyaikainen ja edullinen Laina verkossa on todella helppoa hakea ja saada. Verkossa voi kätevästi kilpailuttaa sopivan lainan tunnetuilla rahalaitoksilla ja pankeilla, jonka jälkeen hakija saa toinen toistaan edullisimpia lainatarjouksia yhden vuorokauden kuluessa. Hakija tutkii lainatarjoukset tarkkaan, valitsee edullisimman ja allekirjoittaa lainan sähköisesti pankkitunnusten avulla. Todella helppoa ja nopeaa, joten vaihtoehtoon kannattaa netissä tutustua.

Vääränlainen yksityiskohta, kuten vaikka ajoneuvoon kuulumaton moottori pilaa helposti ajoneuvon jälleenmyyntiarvon. Jenkkiautojen harrastajat ovat erittäin tarkkoja, että näin ei pääse juuri koskaan tapahtumaan. Ajoneuvossa oleva verhoilu pitää olla myös “oikea” eikä peräisin jostain toisesta automerkistä tai “väärältä vuosikymmeneltä.”

Osia Amerikan ihmeisiin, eli upeisiin jenkkiautoihin saa nykyään todella helposti internetin ja useiden verkkokauppojen avulla. Jenkkiajoneuvojen harrastajan kannattaa aina myös rekisteröityä alan harrastusfoorumeille, joissa tapaa samanhenkisiä harrastajia ja saa monia neuvoja harrastukseen liittyen. Osien saanti on usein merkkikohtaista, eli esimerkiksi Chevrolet ajoneuvoihin on osia runsaasti tarjolla sekä alkuperäis- että uustuotantona. Dodge-merkkiä edustavien autojen kohdalla tilanne ei ole yhtä hyvä, mutta usein harrastajat tukevat toisiaan ja tietävät mistä osia saa. Jenkkiautojen harrastajat ovat hyvin valistuneita ja toimivat yhteistoiminnassa keskenään.

Jenkkiautojen korin ja tekniikan vaihdon pitää sujua myös aina “kaikkien taiteen sääntöjen mukaan”, eli jenkkiautoille ominaisella tavalla. Jenkkiautoista pidetään siis parhainta mahdollista huolta suorittamalla “täydellinen entisöinti”, joka tarkoittaa asiaan perehtyneen, ammattitaitoisen entisäijän tekemää huoltoa ja entisöintiä.

Säilytä jenkkiautoasi oikeassa paikassa ja huolella arvostaen

Jenkkiautot ovat omistajilleen kuin arvokkaita perheenjäseniä. Autolle suodaan paljon huomiota, sitä säilytetään oikein, pestään, huolletaan, vahataan ja ennen kaikkea esitellään tutuille ja tuntemattomille. Jenkkiauton edessä poseerataan ylpeänä ja siitä otetaan vähintään albumillinen eri paikoissa ja tilanteissa napsittuja valokuvia. Sateet, talviolosuhteet ja suoraan auringosta tuleva paahde eivät ole milloinkaan jenkkiajoneuvoille suotuisia asioita. Moottori ja ovien tiivisteet ovat erittäin herkkiä, joten niitä on suojeltava asianmukaisella tavalla. Ilmanvaihtoinen ja tasalämpöinen autotalli on suositeltavin säilytyspaikka jenkkiautojen harrastajalle. Jos itsellä ei ole sopivaa säilytyspaikkaa, sellaisen voi ostaa tai vuokrata. Vuokrakustannukset ovat yleensä kohtuullisemmat, kun talli ei sijaitse aivan keskikaupungilla tai maaseudun parhaalla paikalla, vaan hieman syrjemmässä hoidetun tien varressa. Jenkkiautolla ajetaan ja sitä käydään säännöllisesti katsomassa, joten säilytyspaikkaan pitää päästä ajokuntoista tietä käyttäen.

Suosittuja jenkkiautoja eri vuosikymmeniltä

  • Buick Riviera 71-72
  • 78 Trans Am
  • 1967 Barracuda
  • 1968 Duster
  • 1969 Camaro
  • Plymouth barracuda.
  • Volvo amazon.
  • Pontiac Gto
  • Ford Mustang
  • dodge charger