Säästä polttoainetta ja tilaa lemmikkitarvikkeet verkosta

Sekä bensan että dieselin hinta on kauhistuttanut kuluttajia jo useamman kuukauden ajan. Hintoihin ovat vaikuttaneet viime aikoina niin Kiinan taloudellinen hidastuminen kuin Venäjän sota Ukrainaa vastaan, sillä esimerkiksi Yhdysvallat ja Iso-Britannia ovat kieltäneet raakaöljyn tuonnin Venäjältä kokonaan. Polttoaineen raju nousu on saanut monet yksityisautoilijat miettimään entistä tarkemmin, milloin auton rattiin kannattaa hypätä. Yksi keino polttoaineen säästämiseksi onkin tilata lemmikkieläinten tarvikkeet ja tuotteet verkosta.

Tilaa lemmikkitarvikkeet suoraan verkosta

Onko koiranruoka päässyt loppumaan? Vai tarvitseeko kissasi kenties uuden raapimispuun? Kauppaan lähteminen autolla ei välttämättä uusien polttoaineen korkeiden hintojen vuoksi kiinnosta, joten yksi tapa säästää autoilun kuluissa on tilata tarvittavat lemmikkieläintuotteet Zoo.fi –verkkokaupasta. Löydät Zoo.fi –verkkokaupan valikoimasta paljon erilaisia määräalennuksia, joiden ansiosta voit tilata lemmikille samanaikaisesti esimerkiksi suuremman määrän ruokaa tai muita tarvikkeita.

Määräalennukset kannattaakin tarpeen tullen hyödyntää, sillä tilaamalla yli 50 eurolla, saat tilauksellesi myös ilmaisen toimituksen jopa kotiovelle asti. Näin pystyt säästämään myös polttoainekuluissa erityisesti silloin, kun asut sellaisella paikkakunnalla, jossa lähin kauppa sijaitsee kymmenien kilometrien päässä. Lisäksi, jos paikkakunnaltasi ei löydy ollenkaan lemmikkieläimiin erikoistunutta liikettä, Zoo.fi –verkkokaupasta tilaaminen on entistä kätevämpää, sillä löydät sen laajasta valikoimasta runsaasti tuotteita niin lemmikin hoitoon, ruokavalioon, koulutukseen, aktivoimiseen kuin sairauksien hoitoon liittyen.

Milloin polttoaineen hinta alkaa laskea?

Aivan kuten tulevaisuuden ennustamisessa yleisesti ottaen, polttoaineen markkinahintojen muutoksia on erittäin vaikeaa ennustaa. Viime vuosien tapahtumat aina korona-aallosta Ukrainan sotaan ovatkin osoittaneet, että odottamattomat tapahtumat voivat yllättäen riepotella maailmanmarkkinoita ennennäkemättömällä tavalla. Tästä syystä asiantuntijat eivät pysty ennustamaan kovinkaan tarkkaan polttoaineen tulevaa hintakehitystä.

Polttoaineiden hintoihin vaikuttavia tekijöitä on monia. Niin maailmanmarkkinat, verotus, valuuttamarkkinat, paikallinen kilpailu kuin geopoliittiset konfliktit vaikuttavat merkittävällä tavalla polttoaineen hintaan. Esimerkiksi Suomessa verojen osuus polttoaineiden hinnasta on jopa 60 prosenttia, eli yllättävän pieni määrä polttoaineen hinnasta on loppujen lopuksi sidottu raakaöljyn hintaan.

Toinen suuri tekijä polttoaineen viimeaikaisessa nousussa ovat olleet Euroopan pyrkimykset siirtyä fossiilisista polttoaineista uusiutuviin raaka-aineisiin. Pitkällä aikavälillä tämä tulee toki laskemaan polttoaineen hintoja, kun Euroopan maat tulevat olemaan vähemmän riippuvaisia fossiilisista energianlähteistä, joista tällä hetkellä merkittävä osa tulee Venäjältä. Siirtymä tulee kuitenkin ottamaan oman aikansa ja tällä hetkellä niin kuluttajat kuin yrityksetkin joutuvat painimaan erittäin kalliiden hintojen kanssa. Polttoaineen korkean hinnan vuoksi onkin tärkeää, että omia menoja pyritään suunnittelemaan niin, että autoilu vähentyisi tuntuvasti – näin sekä lompakko että luonto kiittävät!