Uudet automallit jälleen esillä

Helsingissä järjestettiin 18.-20.11.2016 upeiden autojen koeajotapahtuma, jossa uudet automallit olivat jälleen esillä. Autonäyttely oli ostajan ja katsomaan tulevan henkilön paratiisi. Tapahtuma oli suurin koskaan järjestetty uusien upeiden autojen koeajotapahtuma. Ajamaan pääsi noin 150 koeajoautolla. Koeajettavia löytyikin aasta ööhön, sillä esillä olivat melkein kaikki Suomeen vuosittain tuotavat automerkit. Automerkkien lisäksi näytteilleasettajina olivat rahoitus- ja vakuutusala, autoleasingfirmat, viranomaiset, autokorjaamoala, autotarvikkeiden ja varaosien myyjät ja automediat. Paikanpäällä autoilusta kiinnostunutta väkeä riitti, ja joukosta saattoi bongata useita kuuluisuuksiakin. Formulamaailmasta tuttu Mika Häkkinen muun muassa osti upean auton itselleen. Näyttelyn yhteydessä järjestettiin myös auto- ja liikennetoimittajien gaalailta, jossa julkistettiin vuoden auto Suomessa vuonna 2017. Valituksi tuli Volvo S90/V90 169.

Suuret autonäyttelyt palasivat Helsingin messukeskukseen

Näin jälkeenpäinkin voidaan sanoa, että Helsingin autonäyttely on ostajan paratiisi. Yleisö tuli paikan päälle ihailemaan ja koeajamaan uusia autoja. Tapahtuma oli todellakin tarpeen, sillä Suomen liikenteessä oleva autokanta alkaa kokonaisuudessaan olla suhteellisen vanhaa. Meillä ajetaan päivittäin jopa 1980-1990-luvun autoilla. Autoista on toki suurin osa katsastettuja ja huollettuja, mutta jo turvallisuuden vuoksi Suomen autokantaa pitäisi uusia. Näyttelystä useampi ihminen tuntuikin saavan herätyksen hankkia uusi menopeli lähitulevaisuudessa. Koeajamaan pääsi 20 minuutin jaksoissa ja mukana oli aina kyseisen automerkin edustaja. Myös perheen sai halutessaan ottaa koeajolle mukaan, jos istuimia mallissa oli riittävästi. Yhteensä koeajettavia merkkejä oli 23 ja autoja kaikkiaan noin 150 kappaletta.

Mikä autoissa viehättää eniten?

Mikä sitten saa ihmiset joukoittain lähtemään autonäyttelyyn? Onko se hyvin järjestetty showtyyppinen tapahtuma, koeajomahdollisuus vai se, että pimeään syksyyn saadaan jokin valopilkku autonäyttelyn muodossa? Syitä olivat varmasti kaikki edelliset, mutta kuitenkin vain pieni osa paikallaolijoista pystyi ostamaan itselleen uuden menopelin. Katseleminen ja haaveileminenkin on jo sinänsä mukavaa. Paikalla järjestettiin myös autokorjaamomessut, ja yleisöä viihdyttämässä oli eturivin artisteja, autoiluelämyksiä ja mielenkiintoisia keskusteluja. Messuille saattoi tulla koko perheen voimin, sillä tarjolla oli lapsille oma leikkipaikka ja mieluista puuhaa. Esille tuli myös sellainen tosiasia, ettei autoilu ole enää pitkään aikaan ollut vain miesten juttu: tapahtumassa ja koeajolla oli paljon myös autoilusta kiinnostuneita naisia. Valoisa ja mukava autonäyttely ohjelmineen toi todella piristyksen pimeään marraskuuhun.