Autofiksaus

Valeting the car

Auton pesu on jokaisen autonomistajan arkipäivää. Siihen on nyt keksitty uusi, tähänastisia autonpesuvaihtoehtoja vaivattomampi ratkaisu. digitaalinen autonpesu on uusi suomalainen keksintö, joka on nopeasti levinnyt eri puolille maailmaa. Kuopiolainen Superoperator Oy kehitteli palvelun, jossa kuljettajan ei tarvitse liikauttaa muuta kuin sormeaan puhelimensa ruudulla aloittaakseen pesun ja maksaakseen siitä. Älypuhelimille ohjelmoitu sovellutus mahdollistaa pesun ennenkuulumattoman vaivattomalla tavalla. Sitä käyttäessään auton kuljettajan ei tarvitse edes nousta autosta. Mobiilisovellutuksen avulla pesuun voi ajaa ympäri vuorokauden. Tarjolla on myös kiinteä kuukausihinta, jonka valitessaan auton voi viedä pesuun niin usein, kuin vain haluaa. Palvelua käytetään tällä hetkellä jo Australiassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa sekä laajentuminen Keski-Eurooppaan on aivan kulman takana.

Pese auto edullisesti kotona painepesurilla

Auton pesemiseen on nykyisin tarjolla erilaisia palveluita, mutta halvin autopesu suoritetaan kotona painepesurilla. painepesurilla auto puhdistuu hetkessä minimaalisella vaivalla. Suihkuta ensin pesuaine auton kuivalle ja viileälle pinnalle. Jos auto on ollut kauan auringossa ja maalipinta on päässyt kuumentumaan, huolehdi pinnan viilentämisestä ennen pesua. Pesuaineen suihkuttamisen tulisi tapahtua alhaalta ylös ja kaukaa lähelle, jotta pesuainetta ei tulisi liikaa ja koko auto peittyisi pesuaineesta tasaisesti. Pesuaineen on hyvä antaa vaikuttaa auton pinnalla muutaman minuutin ajan ennen pesua parhaan pesutuloksen saamiseksi, mutta pidä huoli, ettei aine pääse kuivahtamaan. Oikeanlaisen pesuaineen valinta on myös tärkeää, jotta lika irtoaa tehokkaasti mutta maalipinta ei kärsi pesusta. Muutaman minuutin vaikutusajan jälkeen voit aloittaa huuhtelun painepesurilla. Huuhtelu on parasta suorittaa vastakkaisessa järjestyksessä pesuaineen levitykseen nähden, eli ylhäältä alas ja läheltä kauas, jotta kaikki pesuaine varmasti huuhtoutuu pois auton pinnalta. Kun painepesuripesun on suoritettu oikeaoppisesti, autoon tarvitsee koskea vasta viimeistelykuivauksessa. Kun käytät huuhteluun lämmintä vettä, kuivuu auto suurimmaksi osaksi itsekseen. Viimeiset vesitipat voit kuivata itse paperilla. Auringossa autoa ei kannata kuivattaa vesirantujen ehkäisemiseksi.

Uudista autosi ulkoa ja sisältä

Pesun jälkeen kiiltävä auto ansaitsee myös sisätilojen huollon. myös penkit ja ratin voi käsitellä kuin uusiksi helposti ja edullisesti. Erityisesti nahkapenkkien ehostamiseen ei tarvita käyntiä verhoilijalla, vaan penkit voi uudistaa itse kotona. Jos penkit ovat mustat, yleensä ongelmana on nahkapinnan kuluminen tai pinnan hupeneminen erityisesti penkin reunoista. Kumpaankin ongelmaan avuksi käy penkin uudelleen “maalaaminen”- Internetissä ja autotarvikekaupoissa myydään korjausmaalia penkkien huoltoon. Toimi seuraavasti: 1. Puhdista korjattava pinta, ja tuputtele sen jälkeen sienellä maali pinnalle. 2. Anna maalipinnan kuivua ja levitä maalia tarvittaessa toinen kerros. Jos penkin väri on muu kuin musta, autotarvikekaupasta voit löytää valmiiksi sävytettyjä korjausmaaleja. Jos kyseessä on laajempien alueiden uudelleen värjäys, paras menettelytapa on silloin hieman erilainen. Kulunut vanha maalipinta on ensin parasta poistaa asetonilla noudattaen asiaankuuluvia turvatoimia, kuten huolehdit riittävästä tuuletuksesta ja käytät hansikkaita. Asetoni poistaa vanhan maalipinnan sekä siihen pinttyneen lian. Seuraavaksi suoritetaan uuden maalipinnan tuputtelu korjattaville kohdille tai koko penkille. Parhaaseen lopputulokseen viisikään maalikerrosta ei ole liikaa. Maalin kuivuttua viimeistele pinta suihkuttamalla suojaava lakkakerros maalikerroksen päälle. Samaa menettelytapaa voit käyttää myös ratin uudistamiseen.